Kies je eigen locatie!

Bij Europagaai krijg je branding kajakinstructie op een locatie naar keuze.

Heerlijk surfen en spelen met een kajak op zee. Kies voor een branding kajakinstructie les op een locatie naar keuze. Dit kan een locatie dichtbij huis zijn of een locatie waar je altijd al eens hebt willen brandingkajakken.

Branding kajakinstructie op een locatie naar keuze

Wat heb je nodig om met een kajak in de branding te kunnen spelen? Allereerst een stuk strand dat niet al te steil afloopt in zee. Het liefst met ook wat zandbanken dichtbij. Vervolgens is er getijde nodig en ook wat wind. Dit voor het opstuwen van de golven. Tot slot heb je nog de juiste materialen nodig en juiste begeleiding voor de branding kajakinstructie. O ja, en niet te vergeten een ontheffing van de lokale autoriteiten. Nu kan het feestje beginnen. Met wat oefenen surf je binnen de kortste keren van de golven. Maak je onverwachts een salto, dan is er niets aan de hand. Op zee heb je de ruimte en zijn er meestal geen obstakels in het water.

Strandpaviljoen

Bij een wat koudere temperatuur of minder fraai weer kan de aanwezigheid van een strandpaviljoen erg fijn zijn. Niet alleen voor snack of versnapering, maar ook om weer warm te worden of even bij te komen. Informeer altijd van te voren even of je met een groepje welkom bent. Zijn er bij toeval ook douches en kleedruimtes aanwezig? Dit is extra comfortabel bij het omkleden na een branding kajakinstructie les.

Parkeren

Voor onze brandingkajak cursussen maken wij gebruik van ons mobiele kajakcentrum. Het is dus belangrijk dat we op de gewenste locatie kunnen parkeren. Hoe dichterbij het strand en de zee hoe minder je met je kajak en peddel hoeft te lopen.

Branding kajakken en het karakter van de golven

Het karakter van de golven kan per locatie, weertype en getijstroming verschillen. Over het algemeen is aanlandige wind erg gunstig. Als die echter schuin op de kust staat krijg je vaak sterke stroming. Telkens terug lopen is geen pretje maar tijdens een branding kajakinstructie les soms onontkoombaar. Ook de stroming kan van invloed zijn. Bij opkomend tij worden de golven meer opgestuwd. Is het aan het ebben, dan trekt het water wat meer naar zee. De branding is dan meestal iets minder fraai. Soms kunnen er echter juist mooie holle kokergolven ontstaan. Heb je dat geluk, dan ben je een mazzelaar. Ben je geïnteresseerd in de golfvoorspellingen bekijk dan deze website.

Hoe te reserveren?

Wil je zelf een locatie voor het brandingkajakken regelen? Dan zijn de volgende stappen van belang.

  • Kijk hier op onze pagina voor de huurkosten van een instructeur, het vervoer en materiaal.
  • Stel een groepje samen zodat je de kosten kunt delen. Privéles kan ook, maar dit wordt dan wel wat prijzig.
  • Kies een locatie met datum en tijdstip. Hierbij kun je het beste meteen uitzoeken of er een ontheffing nodig is.
  • Kijk meteen wat de parkeermogelijkheden zijn en of er een strandpaviljoen in de buurt is waarmee je iets kunt afspreken.
  • Informeer bij Europagaai of er een instructeur beschikbaar is en regel daarna pas de ontheffing.

Veel succes met de organisatie.

Bekijk hieronder de cursusdata voor branding kajakken in het Nederlandse Camperduin. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

 

Deze locatie heeft momenteel geen cursussen.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden