½ dag branding kajakcursus

Branding kajakcursus: kajakken op de Noordzee in Camperduin
Aantal uur: 5

Aankomst tijd: 11:00 uur
Locatie: Camperduin – Nederland

Het verblijf

Bij deze branding kajakcursus in Camperduin is geen verblijf geregeld. Omdat de cursus dikwijls gecombineerd wordt met een weekendje weg of een strandvakantie, kun je dit zelf regelen. In de omgeving van Schoorl en Camperduin zijn volop recreatieve verblijfsmogelijkheden te vinden; zowel luxe als eenvoudig. Hier vindt je meer informatie daarover.

Het programma

Aankomst & kajakdag: We starten de branding kajakcursus met een beginpraatje. Daarna volgt het uitdelen van de materialen. Dit is om 11:00 uur. Zorg s.v.p. dat je op tijd aanwezig bent. Zijn we eenmaal begonnen dan kan de instructeur de groep niet in de steek laten en is er ook geen gelegenheid voor een individuele start. De cursus duurt van 11:00 tot 16:00 uur. Daarna kun je omkleden en eventueel douchen. Wil je weten wat de golfverwachtingen zijn? Kijk op deze website voor informatie hierover.

Wat kun je verwachten tijdens deze branding kajakcursus?

Sit-on-top kajaks: Deze kajaks zijn echte surfmonsters.  Ze zijn ook lekker stabiel. Ideaal voor diegenen die niet in een kajak kunnen eskimoteren. Als je omslaat klim je er gewoon weer op om verder te gaan. De vlakke bodem maakt dat je uitstekend kunt surfen. Maar eerst gaan we aan de slag met voorwaartse peddelslag. Dit is een techniek die je hard nodig hebt om door de golven heen richting zee te peddelen. Ook de techniek van het opkanten en sturen van de kajak is erg belangrijk. Gelukkig is er ruimte genoeg en kun je tijdens deze branding kajakcursus volop oefenen.

Freestyle kajaks: Heb je al enige kajakervaring en kun je ook goed eskimoteren dan kun je dit bij de reservering aangeven. Op verzoek is het mogelijk om een freestyle of gesloten wildwaterkajak te reserveren. Deze wordt met een spatzeiltje afgesloten. De huurprijs ligt weliswaar iets hoger, maar door de wendbaarheid bieden deze kajaks wat meer mogelijkheden voor de gevorderde kajakker. Je leert onder andere boofen om door de branding te varen en flat-spins te maken tijdens het surfen.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie en vervoer van (gehuurd) kajakmateriaal.
Optioneel: Kajak-wetsuithuur inclusief toebehoren.
Exclusief: Reis, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
12309-04-2022€ 70.00 p.p.
12310-04-2022€ 70.00 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden