Inhoud cursus

Brandingkanoën tijdens een Europagaai kajakcursus in Camperduin

Wanneer er een westen wind opsteekt verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn. Het is de kunst om met je kajak overeind te blijven en surfend trucjes uit te voeren. Voor beginners is omslaan vrijwel onvermijdelijk, maar uiteindelijk zal je -omringd door het opspattende schuim- er in slagen van “die golf” af te surfen. Al snel wil je grotere golven. Voor je het weet ben je aan brandingkanoën verslaafd!

Bij Europagaai betekend brandingkanoën een kajakcursus in Camperduin

Wanneer er een westenwind opsteekt verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn. Het is de kunst om met je kajak overeind te blijven en surfend trucjes uit te voeren. Voor beginners is omslaan vrijwel onvermijdelijk, maar uiteindelijk zal je -omringd door het opspattende schuim- er in slagen van “die golf” af te surfen. Al snel wil je hogere golven. Voor je het weet ben je aan brandingkanoën verslaafd!

Brandingkanoën is een unieke ervaring

Brandingkajakken is een sport waarbij behendigheid, souplesse, een beetje lef en doorzettingsvermogen gecombineerd worden. Spierballen kunnen handig zijn maar zijn eigenlijk niet nodig. Om de technieken van het brandingkanoën onder de knie te krijgen, bieden wij op elk niveau cursussen aan die in een plezierige en ongedwongen sfeer plaatsvinden. Bij een brandingkajak cursus vaar je op een sit-on-top surfkajak. Kun je goed eskimoteren dan is in tijdig overleg eventueel ook het huren van een wildwater- of freestylekajak mogelijk.

  • Aanvang: 11:00 uur
  • Eindtijd:  16:00 uur
  • Cursusprijs: € 70,-
  • Sit-on-top huur: € 20,- of kajakhuur op aanvraag à € 25,-
  • Wetsuithuur: € 10,-

Wat kun je verwachten

Beginnende kajakkers en kajakkers met enige kajakervaring varen op een Sit On Top kajak. Dit is een stabiele surfkajak zónder spatzeiltje waar je als het ware op zit. Als je er af valt kun je er gewoon weer op klimmen. Dit geeft een veilig gevoel. Gevorderde kajakkers met meer kajakervaring die tevens goed kunnen eskimoteren, hebben op verzoek de mogelijkheid om in een wildwater/brandingkajak te varen. Dat kan alleen als dit van tevoren bij een reservering wordt aangegeven. Je zit dan in de kajak en krijgt een spatzeiltje om dat je los trekt als je omslaat. 

Bij een kajakcursus brandingkanoën zijn de instructie en de oefeningen afhankelijk van hoe zwaar de branding is, welk “eigen” niveau je hebt en hoe sportief je bent ingesteld. Ook de beschikbare tijd speelt een rol. Zo hebben beginners bijvoorbeeld meer basisuitleg nodig dan kajakkers met enige ervaring. Daarom is het belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. Wie te laat komt heeft het risico dat de instructeur al met de groep bezig is en dat je niet mee kan doen.

Data en reserveren

Beschikbare data voor kajakcursussen brandingkanoën, zijn te vinden op deze pagina.

Informatie over brandingkajakken als groepsactiviteit is op deze websitepagina te vinden.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden