Brandingkajakken

De kick van het brandingkajakken!

Brandingkajakken is één van de spectaculairste sporten die je langs de Nederlandse kust kunt beoefenen. Het is puur speelplezier en een beetje te vergelijken met golfsurfen. Het doel is om met je kajak een mooie golf te pakken. Vervolgens kun je in een surf of al stuntend van de brekende golf af terug naar het strand kajakken.

Door kustafslag is ons paviljoen tijdelijk niet toegankelijk en zijn er geen branding-kajakcursussen en activiteiten. Schrijf in voor de nieuwbrief en je wordt automatisch op de hoogte gebracht als er weer mogelijkheden zijn.

Brandingkajakken kun je doen bij vrijwel elk weertype. Soms vaar je met een heerlijk zonnetje en een golfhoogte van ongeveer een meter. Maar zodra er een sterke zuidwestenwind opsteekt kunnen de golven anderhalf tot twee meter hoog worden! Dat de golven steeds anders zijn maakt het brandingkajakken extra leuk en uitdagend.

De kick van het brandingkajakken!

Hoe spannend is het peddelen met een kajak in de golven op zee? Brandingkajakken is geschikt voor wie sportief ingesteld is vanaf ± 14 jaar en van een gezonde hoeveelheid sensatie en adrenaline houdt. Door de branding uitvaren vergt het meeste van je uithoudingsvermogen. Het op een golf terug surfen eist wat meer van je inzicht souplesse en techniek. De intensiviteit waarmee je bezig bent ligt wat hoger dan bij het wildwaterkajakken. De technieken zijn hetzelfde en omdat er op zee geen rotsen zijn vergt de nauwkeurigheid van je stuurmanskunsten iets minder precisie.

Spectaculair groepsuitje

Kom je alleen of met maximaal vier personen dan is het alleen mogelijk om uit de vaste data uit onze kalender te kiezen. Vanaf vijf personen kun je ook als groep voor elke gewenste datum een aanvraag indienen. Camperduin is onze vaste locatie maar op verzoek kun je ook een andere locatie kiezen. In dat geval sturen we je eerst een prijsopgave toe. We krijgen regelmatig scholen en vriendengroepen op bezoek. Ook zien we dat het brandingkajakken steeds vaker gekozen wordt als sportief bedrijfsuitje. Om een groepsaanvraag in te dienen en voor meer leuke groepsactiviteiten kun je een kijkje nemen op onze website www.schoorlactief.nl.

Data en reserveren

Beschikbare data voor kajakcursussen brandingkanoën, zijn te vinden op deze pagina. We zien je inschrijving graag tegemoet.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden