Kopje onder op de wildwaterbaan

De Zappsport battle op de wildwaterbaan in Hardenberg.

Zappsport battle

In Hardenberg stroomt het woeste water van een wildwaterbaan. Als de programmamakers van Zappsport dit in de gaten krijgen is dit de aanleiding voor een spetterende battle. Met als gevolg een hevige strijd tussen de jongens en de meiden van een basisschool uit Hardenberg. Met twee coaches van Europagaai en twee bekende televisiepersoonlijkheden, Britt Dekker en Ron Boszhard, storten de groepen zich vol overgave in de Zappsport battle.

De meiden tegen de jongens

De meiden worden gecoacht door Wouter en Britt, de jongens door Mick en Ron. Tijdens een lunch op 28 mei 2019 is er een eerste kennismaking. Daarna trekken de kids hun wetsuits aan. Vervolgens volgt er een uitputtende techniektraining van anderhalf uur met aansluitend oefenen bij het afvaren op de baan. Zo is iedereen goed voorbereid op de Zappsport battle

Chaotisch en spectaculair

Van voorgaande televisieopnames weten we dat de hele organisatie rond de opname soms flink chaotisch is en veel tijd in beslag neemt. Dit keer was dan niet veel anders. Twee cameramannen en iemand die de drone met camera bediende, worden bijgestaan door een geluidsman plus nog drie andere assistenten. Het aanschouwen van de opnameploeg is misschien wel net zo spectaculair als de battle op zich.

The Zappsport battle

Nadat de kinderen zich wat meer op hun gemak in de kajak voelen, is het tijd voor de wedstrijd. Twee om twee wordt er geracet voor de snelste tijd. Europagaaier Erik staat bovenaan de baan in het water. Hij houdt de twee rivalen bij de achterpunt van de kajak vast om ze moed in te praten. Als het startsein klinkt worden de kajaks losgelaten en peddelen de kids onder luide toejuiching zo hard ze kunnen naar beneden.

De winnaar!

Wie er gewonnen heeft mogen we nog niet verklappen. Wel kunnen we melden dat er slechts 17 seconden verschil is tussen beide teams. Ondanks dat het niet om het winnen gaat, is de snelste ploeg buitenzinnig blij. Bij Europagaai zien we de fanatiekelingen graag weer eens terug.

Uitzending kijken?

Cursussen op de wildwaterbaan in Hardenberg

Europagaai verzorgd sinds 1979 kajakcursussen op het wilde water. Ook in Hardenberg zijn er cursussen. Ben je geïnteresseerd in een kajakcursus op de wildwaterbaan in Hardenberg? Hier vind je meer informatie.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden