Een dag of weekend kajakken

Altijd het idee gehad dat je ver van huis moet om te kajakken? Uiteraard stromen de mooiste wildwaterrivieren daar waar bergen zijn en helaas liggen deze niet bij ons in de achtertuin. Toch kun je in Nederland en niet ver van de Nederlandse grens kajakken!

Speciaal voor diegene die een dagje of weekend niet ver van huis willen wildwaterkajakken, hebben we drie mooie locaties in Nederland, Duitsland en Luxemburg op een rijtje gezet.

1. Kajakken in Nederland

Wildwaterkajakken in Nederland kan op de wildwaterbaan in Hardenberg. Het water stroomt er rustig en je hebt alle tijd om te oefenen. Deze wildwaterbaan is uitermate geschikt voor beginnende kajakkers. Ook kunnen kajakkers met enige kajakervaring zich hier goed vermaken. Europagaai biedt speciaal voor beginnende kajakkers kajakcursussen aan van vier uur. We starten op het vlakke water. Je leert hoe je uit de kajak komt mocht je omslaan en hoe je de kajak kunt besturen. Daarna gaan we de wildwaterbaan op. Na een paar uurtjes begin je de techniek van het kajakken al onder de knie te krijgen. Lees hier een review van de wildwaterbaan.

Kajakcursus data Hardenberg

2. Kajakken in Duitsland

Niet ver van de Nederlandse grens in het Duitse plaatsje Hohenlimburg ligt een uitdagend wildwaterbaantje. Deze baan is een stuk wilder dan de wildwaterbaan in Hardenberg. Het is dan ook fijn wanneer je enige kajakervaring hebt als je op deze baan gaat kajakken. Een combinatie van eerst een dagje op de wildwaterbaan in Hardenberg en daarna een dagje op de baan in Hohenlimburg is ideaal.

De baan heeft leuke keerwaters, een paar leuke passages en surf golfjes. In het clubhuis bij de baan is een kleedruimte met douches. De baan ligt in het centrum van Hohenlimburg. Dit geeft een gezellige sfeer en veel bekijks. Al met al is Hohenlimburg een fijne kajakbestemming.

Kajakcursus data Hohenlimburg

3. Kajakken in Luxemburg

Niet ver van huis en toch een echt vakantie gevoel, dat krijg je in de Eifel. De Eifel is een heuvelachtig gebied op de grens van Duitsland en Luxemburg. De Eifel staat bekend om zijn bossen, rust en vele wisselende landschappen. Tussen de heuvels en bossen liggen veel kleine en gezellige dorpjes.

Voor het kajakken ben je hier in het voor- en najaar op de juiste plek. De rivieren hebben dan voldoende water en je kunt genieten van het voorjaarsgroen of de prachtige herfstkleuren. De rivieren kronkelen door de bossen en hebben een technisch karakter. Een ideale locatie voor beginnende kajakkers en kajakkers met enige kajakervaring.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden