Tips & tricks: surfen met een kajak in de branding

Surfen met een kajak in de branding is leuk en geeft echt een kick.

Of je nu geen kajakervaring hebt of juist heel veel, het surfen met een kajak in de branding geeft echt een kick. Van hoge golven naar beneden surfen is spannend en uitdagend. Terwijl je bij kleinere golven juist goed de techniek kunt oefenen en misschien zelfs wel een trucje kan maken. Of het nu hoge of lage golven zijn waar je van af surft, je moet eerst die golf maar eens zien te pakken. We geven een paar tips waar je op kunt letten.

Hoe pak je een golf

Het fijnste gevoel is om van het gladde deel van een golf af te surfen. Je wilt dan ook op de golf zitten voordat deze is omgekruld en alles wit ziet van het schuim.

1. Kijk naar de golf

Kijk goed naar de golven die eraan komen. Kies een golf uit die al wat steiler begint te worden.

2. Punt richting het strand

Zodra je die mooie golf dichterbij ziet komen, draai je de voorpunt van je kajak richting het strand.

3. Snelheid maken

Wanneer de golf ongeveer 2 meter bij je vandaan is begin je vooruit te peddelen en snelheid te maken.

4. Surfen

De golf haalt je in en neemt je mee. De kajak krijgt nog meer snelheid. Je blijft peddelen totdat je voelt dat de golf al het werkt doet en je kajak in een surf wordt meegenomen door de golf.

Surfen met een kajak in de branding hoe doe je dat? Wij geven een paar kajak tips.

Het is even zoeken naar het juiste moment en soms zijn golven net te vlak om je mee te nemen. Blijf vooral proberen! Veel succes en plezier in de branding!

Wil je ook surfen met een kajak in de branding en les van een instructeur? Kijk dan even op deze pagina. Hier staan onze brandingkajakdata.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden