Tips & tricks: peddelspin

Gaat het surfen op een golf je goed af dan kun je beginnen met het oefenen op trucjes. Je kunt starten met het maken van een peddelspin of de helikopter zoals deze move ook wel wordt genoemd. Balans en het onder controle hebben van je kajak is de basis van alle trucjes. Het maken van een peddelspin is een goede oefening en een leuk trucje om je balans te verbeteren.

Hoe maak je een peddelspin

1. Surfen

Je begint met het surfen op een golf. Dit kan een golf op de rivier zijn of op zee. Zorg ervoor dat je met je kajak recht in de golf ligt, je voorpunt stroomopwaarts. Achterwaarts surfen kan ook maar laten we voorwaarts beginnen.

2. Balans

Zoek je balans en ga opzoek naar het punt in de golf waar je kunt surfen zonder een peddelslag te hoeven maken. Je kunt je peddel af en toe uit het water halen om te zien of je kajak in een surf blijft. Probeer je peddel steeds wat langere uit het water te houden. Spoel je bijna uit de golf dan maak je weer wat peddelslagen. Drijft je voorpunt opzij probeer dit dan te corrigeren.

3. Peddelspin

Lukt het je om enige tijd recht vooruit in de golf te surfen zonder peddelslagen te maken dan is het tijd voor de peddelspin.

  • Til met twee handen je peddel uit het water en houdt deze boven je hoofd.
  • Je schuift beide handen naar het midden van je peddel en begint je peddel boven je hoofd te draaien.
  • Draai je peddel 360 graden.
  • Schuif je handen terug naar de normale positie op je peddel en maak peddelslagen in de golf om weer wat vaart te maken en je kajak eventueel te corrigeren.

Je kunt ook proberen om meerdere rondjes te draaien met je peddel. Gaat dit goed? Probeer de peddelspin dan eens in een achterwaartse surf.

Succes en veel plezier bij het surfen en het oefenen van de peddelspin!

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden