Op vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland. Kanovaren in de polder van Noord-Holland.

Plan je een vakantie in Nederland of wil je er een dagje uit? Hieronder hebben wij op een rijtje gezet wat Nederland te bieden heeft op het gebied van kajakken en kanoën.

Toerkajakken

Wie het rustig aan wil doen maar wel lekker sportief bezig wil zijn kan een kajaktocht maken. Heerlijk ontspannen kanoën door de prachtige polders in Noord-Holland. Er is genoeg te zien: hoge rietkragen, molens, bunkers, kastelen, koeien, paarden, schapen en vogels. Zoek je liever de gezelligheid op? Er zijn verschillende routes die door oude binnensteden gaan. Alkmaar is hier een mooi voorbeeld van. Je vaart door de kleine kanalen, onder oude bruggen en komt langs tal van bezienswaardigheden.

Kajakken op vlakwater maar toch liever iets sportiever? Je kunt van je kajaktocht een echte workout maken. Met stevige peddel slagen kun je flink wat kilometers afleggen. Goed voor de arm- en buikspieren.

Een toertocht maken? Bekijk hier de mogelijkheden.

Op vakantie in Nederland. Kajakken op zee in Camperduin.

Kajakken op zee

Zodra er een zuidwesten wind opsteekt veranderd de kalme Noordzee in een golven massa en worden de omstandigheden ideaal om te brandingkajakken. Kajakken in de branding is een unieke ervaring en geeft een echt kick. Eerst vaar je de branding in, je draait je kajak met de voorpunt naar het strand en begint te peddelen zodra er een golf aankomt. De golf neemt jou en je kajak mee en zo surf je van de brekende golf af richting het strand.

Heb je nog geen kajakervaring dan kun je op een sit-on-top kajak beginnen. Het voordeel van een sit-on-top kajak is dat wanneer je omslaat en er van afvalt, je in het water de sit-on-top kajak kunt om draaien en er weer op kunt klimmen. Je hoeft dus niet eerst terug naar het strand om het water uit je kajak te halen. Ook voor gevorderde kajakkers is een sit-on-top kajak erg leuk. Wil je als gevorderde kajakker echter wat meer uitdaging dan kun je kiezen voor een dichte kajak.

Onder begeleiding brandingkajakken? Bekijk hier onze cursusdata.

Op vakantie in Nederland. Kajakkken op de wildwaterbaan in Hardenberg.

Wildwaterbaan in Hardenberg

De wildwaterbaan in Hardenberg is op onze blog al meerdere malen voorbij gekomen. Je kunt op deze wildwaterbaan kennismaken met wildwaterkajakken, je kajaktechniek oefenen of er een flinke workout van maken. Wil je meer weten over de wildwaterbaan in Hardenberg? Lees dan deze artikelen:

Kajakken op Hardenberg? Bekijk hier onze cursusdata.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden