Italië Varna Isarco

Donderdag 14 augustus

Nou het is bijna zover nog 1 nachtje slapen en dan ga ik voor het eerst met mijn eigen auto op vakantie. Eerst alles voor de 3e keer gecheckt of ik alles heb ingepakt, en dan maar mijn auto inpakken om half 1 ´s middags, ja wat moet je de rest van de dag nog doen. Nog even de olie en de bandjes nakijken  beetje boodschappen doen voor de reis, broodjes snoepjes koekies drinken en dan vanavond nog eventjes met mijn vriendin naar Meerlive (openlucht muziek optredens van bekende artiesten). Dan naar bed en dan gaat de wekker om 5 uur.

Vrijdag 15 augustus

5 uur ging de wekker af. 5.45 uur gaan rijden eerst langs Gouda om Matthijs op te halen, daar de auto opnieuw ingepakt. En om 6.45 uur gaan rijden om 8.38 waren we over de grens onderweg eigenlijk alleen een beetje wegwerkzaamheden gehad en verder geen gekke dingen onderweg zoals files of ongelukken. 10.45 uur langs Koblenz en om 20.08 rijden we de camping op in de stort regen wat wel vervelend was. We hebben ons even gemeld bij de receptie wat ook meteen de bar van het restaurant is. En wat doe je dan als je staat te wachten? Dan kijk je een beetje om je heen, en dan zie je een gezin lachen en kijken en dan blijken het mensen te zijn die je 3 jaar eerder in Slovenië heb ontmoet. Dan ga je daar even bij zitten en bijkletsen dat was wel heel erg gezellig, en dan moet je nog eten…. Nou geef dan de kaart maar, toch? En na het eten dacht ik bij mezelf wat kan mij het ook eigenlijk schelen ik ga gewoon lekker mijn tent opzetten die staat toch zo.

Zaterdag 16 augustus

7.00 uur werd ik wakker van de wind of een trein die langs reed op 200 meter afstand wat ook wel weer grappig is want er zit 99 van de 100 keer niemand in (nee ik heb niet geteld) Het weer begon vanmorgen koud met een beetje wind en er is mij al weer gevraagd door één van de instructeurs: Hé Tinus wat gaan we woensdag eten? Daar heb ik wel een leuk idee voor! De camping is wat je zegt nou niet erg groot. Wij hebben 1 veld en volgens mij staan er nog een paar vaste caravans. Ik denk dat ik me hier wel ga vermaken deze week. Zo meteen even boodschappen doen voor het eten van vanavond en morgen. Straks het welkomstpraatje met iedereen en dan gaan de instructeurs voor ons koken. Verder was de avond ook heel gezellig met een iets overdreven barbecue in plaats van een kampvuur. Na het overleg van de instructeurs vroeg Remi aan mij of ik iedere avond over het eten MIJN CHALET sterren uit wilde delen (door mijn werk als kok). Dus dat heb ik leuk gedaan. Met als doel het eten een beetje luxer te maken en niet alleen maar eenpan gerechtjes maar wel lekker en dat er ook nog een beetje competitie ontstaat tussen de kook groepjes.  

Zondag 17 augustus

De 1e vaardag: Vandaag hebben we de Rienz gevaren dit was een stuk waar heel veel water stond met veel vlakke stukken erin. Dit stuk heeft ongeveer een lengte van ongeveer 16 kilometer en in een speelbootje is dat best wel een eind varen. Als je voor het eerst met 1 boot op je dak zo’n eind gaat rijden en eigenlijk niet weet wat je auto doet met een boot erop, dan is het  best leuk als er meteen 3 boten op gelegd worden! Na het varen kwam ik er dan achter dat ik toch iets vergeten was namelijk een waslijn. Wat doe je dan? Dan ga je je auto als waslijn gebruiken.

’s Avonds gekookt en over heel de dag viel er een klein miezerbuitje. Dat mocht de pret niet drukken want het was gewoon een heel gezellige dag.

Maandag 18 augustus

Vandaag hebben we met de complete groep de Kaderbach gevaren. Dit was een heel leuk stuk om te varen met veel rotsen en leuke keerwaters om scherp aan te kunnen snijden. Op het eind een paar stuwtjes van nog geen halve meter Tijdens de lunch ging Eelco pannenkoeken bakken op 1 pitje die waren trouwens super gelukt met suiker en slagroom. Dit was om het toetje van zaterdag te compenseren. 

Dinsdag 19 augustus

Vandaag hebben we het bovenstuk van de Isarco gevaren. Dan stap je naast het voetbalveld en onder een brug in. Een beetje rottige instap, alleen moet je het goede plekje weten te vinden. Dan kan je weg varen en een meteen een leuk golfje pakken.Die dag hebben we het uit- en invaren van het keerwater helemaal uitgeplozen en ieder dingetje geoefend en goed nagegaan hoe je nou eigenlijk het keerwater uit vaart om hem vervolgens weer in te kunnen varen. Dit was gewoon echt een super stuk om te varen,’s avonds nog even uitgegaan met 8 man.Dit was wel een vreemd avondje. Eenmaal terug op de camping naar bed? Niet dus! We hebben het nog heel erg gezellig gehad met z’n vieren die nog over waren. Jasper is volgens mij 8 keer naar bed gegaan maar dat wilde helemaal niet lukken. Tot hoe laat blijf je het dan gezellig houden? Tot een uur of half 5/5 uur want dan gaan op eens 8 oogjes heel langzaam dicht.

Woensdag 20 augustus

Omdat het vannacht iets later was dan normaal slaap je ook wat langer dan normaal ( ik ten minste) om een uur of 12 werd ik wakker. Maandag en dinsdag hadden we alvast een beetje gepraat over wie wat gaat doen vandaag. En daar werden we niet zo heel erg veel wijzer van. Dus wat doe je dan? Na het relaxed wakker worden en ontbijten ga je de rest van de dag ook niet zo heel veel meer doen. We hadden besloten om te gaan tokkelen op de langste tokkelbaan van europa 2,5 kilometer lang Maximale snelheid 8 kilometer per uur. Maar daar hadden we voor moeten reserveren. Dus dat ging niet door, helaas. Dan een ander plan: een stukje rijden en we zien wel waar we uitkomen. Dan ga je onderweg stoppen om bij bergen te kijken, foto’s maken en een koppie thee drinken met een gebakkie er bij.’s Avonds met z’n drieën uit eten geweest. Pizza eten. Dan krijg je een pizza op je bord die groter is dan je bord. Terug naar de camping en dan lekker naar bed.

Donderdag 21 augustus

Als je bij Europagaai een cursus boekt ga je meestal ontbijten rond half 9. Dat is tenminste de bedoeling. Maar als je dan om 9 uur pas wakker wordt ben je te laat. Gelukkig was er nog wel wat brood over. Dan wordt er verteld waar je die dag gaat varen en met welke auto iedereen rijdt. Mijn groepje ging op de Aarbach varen. Jammer dat je zover moet rijden voordat je er bent. Maar dat werd helemaal goed gemaakt want wat is dat een super gaaf stuk om te varen. Je komt 5 of 6 stuwen tegen die variëren van een halve meter tot 2 meter en verder is het gewoon een super leuk stuk om te sturen.

Vrijdag 22 augustus

Op de laatste dag (mijn ervaring) vaar je altijd een rustiger stuk dan je daarvoor hebt gedaan. Dat gold helaas niet voor mij deze keer want dit was wel ff een heftiger stuk dan ik gewend was op de laatste dag. Dit gold ook niet helemaal voor Sikko, want vaarde per ongeluk dwars over de steen het keerwater in en kwam daardoor met zijn vinger tussen 2 stenen vast te zitten. Hij voelde hier niets van maar zag, probeerde nog los te komen en ziet dan pas dat zijn vinger bloedt.Hij roept Eelco en zegt: mijn topje ligt er af!! Dus Eelco en Sikko met zijn tweeën naar het ziekenhuis en daar hebben de artsen de rest van het kootje geamputeerd. Wat een treurig einde van de week! Iedereen heeft iedereen het super naar zijn zin gehad en heerlijk gevaren deze week.’s Avonds uit eten geweest met de hele groep in een restaurant in Brixen. Jammer dat het voorbij is ik had nog wel een week aangekund. Morgen terug naar huis waar ik om 3.30 uur ‘s nachts aan zou komen.

Heren dames, ik heb een SUPER week gehad met jullie en bij jullie.
See you next time I’ll be there.
10-es Martijn

Tekst: Martijn

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden