De kajak Nieuwjaarsduik 2020

Traditiegetrouw luiden we het nieuwe jaar in met een kajak Nieuwjaarsduik. Op 11 januari (iets later dan anders) gingen we samen met golfsurfers en kitesurfers de zee op. Wordt dit onze nieuwe traditie?

Camperduin bij de lagune

Aan het begin van de middag verzamelde kajakkers, golfsurfers, kitesurfers en mountainbikers zich in het strandpaviljoen van DJUS (de jongens uit school) aan de lagune in Camperduin. DJUS is een bedrijf waar Europagaai al lange tijd mee samen werkt. In het paviljoen was het een gezellige drukte. De koffie en thee stond klaar en het was er heerlijk warm. Een flink contrast met buiten. Daar was het koud en guur. De wind kwam uit het zuiden en waaiden stormachtig.

Kajakken van Schoorl naar Camperduin

Rond 1 uur werd het startsein gegeven voor en maakte de deelnemers zich klaar om de harde wind te trotseren. Omdat de zee langs de kust qua stroming net een rivier was, besloten de kajakkers en surfers om in Schoorl aan zee in te stappen. Dit strand ligt ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Camperduin. Zo konden de deelnemers zich met de stroming mee laten drijven en bij het strandpaviljoen in Camperduin uitstappen. Onderweg werd er gesurft en door de freestylekajakkers gestunt. Koud was het niet, het tegen de hoge golven in peddelen hield de deelnemers warm.

Op het strand waren de mountainbikers richting Schoorl aan zee gefietst. Dit was niet makkelijk met de wind pal tegen. Terug naar Camperduin ging echter als een speer. De mountainbikers kwamen dan ook enthousiast en voldaan terug in het paviljoen.

Technieken van de Iceman

’s Middags werd er een workshop gegeven door een instructeur van de Iceman. Dit was een training met ademhalingsoefeningen en technieken om met kou om te gaan. Na de uitleg konden de deelnemers de technieken gelijk uitproberen. In zwembroek of bikini gingen de deelnemers het water in.

Aan het eind van de middag konden alle watersporters, mountainbikers en Icemannen en vrouwen opwarmen in het strandpaviljoen. DJUS had voor heerlijke soep en glühwein gezorgd. We willen de jongens uit Schoorl dan ook bedanken voor de organisatie en gastvrijheid!

Een nieuwe traditie?

Wij denken van wel! Houd de website rond december in de gaten. Dan delen wij informatie over de dag en het tijdstip van de kajak Nieuwjaarsduik.

Tekst: Europagaai instructrice Querine

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden