Cursussen kleinschalig weer van start

Wildwaterkajakken zomer 2021

Europagaai cursussen wildwaterkajakken kleinschalig van start

Het ziet er naar uit dat we deze zomer binnen Europa weer kunnen reizen. Wij houden echter ook rekening met plotselinge veranderingen.

Wij gaan kleinschalig van start en richten ons deze zomer voornamelijk op de locatie in Slovenië en één weekje in Italië.
De groepsgrootte is max. 12 deelnemers per week en misschien een enkele week max. 18 deelnemers.

Reizen naar Slovenië

Hoewel Slovenië en Italië op de Nederlandse landenkaart nog oranje van kleur zijn (5 juni 2021), tonen de regels die Slovenië hanteert ruime mogelijkheden voor inreizen. Als je Slovenië inreist moet je kunnen aantonen dat je geen corona hebt. Je hoeft niet in quarantaine als je bij aankomst in Slovenië:

 • Een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag heb. De testuitslag, afgegeven door een erkend instituut in een Schengenland, mag niet ouder zijn dan 48 uur.
 • Een positieve COVID-19 PCR-testuitslag kunt laten zien dat ouder is dan 21 dagen maar niet ouder dan 6 maanden.
 • Kunt aantonen dat je 2 doses van het vaccin Biontech/Pfizer of Moderna, of 1 dosis van Janssen / AstraZeneca tegen het coronavirus hebt ontvangen in een Schengenland en hiervan een certificaat kunt laten zien. Het tijdstip van de tweede inenting met Biontech/Pfizer moet minstens 7 dagen geleden zijn, met Moderna minstens 14 dagen, met Janssen 14 dagen en met AstraZeneca minstens 21 dagen.
 • Je pas 1 vaccinatie hebt gekregen en kunt aantonen dat het niet langer dan 8 maanden geleden is dat je COVID hebt gehad.

Zie hier de volledige tekst over Slovenië.
Zie hier de volledige tekst over Italië

Reis-/annuleringsverzekering

De verzekeringsmaatschappijen hanteren geen eenduidige regels. Het is raadzaam om bij je verzekeringsmaatschappij na te vragen wat hun regels zijn. Over het algemeen gelden bij code groen of geel geen restricties. Is de code echter oranje dan zullen sommige verzekeringsmaatschappijen:

 1. Geen Corona gerelateerde schadegevallen vergoeden.
 2. Geen enkele schade vergoeden.

Voor de door Europagaai aangeboden verzekering bij de Europeesche verzekeringsmaatschappij geldt de hierboven omschreven optie 1. Zie hier de link naar onze verzekeringen.

Coronaregels

Bij Europagaai gaan wij er vanuit dat een ieder die zich voor een cursus inschrijft ook op de hoogte is van de regels rond Corona. Dit geldt voor Nederland, maar ook voor de doorreis en het betreffende vakantieland. Dit is een handige EU Europees reisoverzicht naar verschillende landen.

 • Zie hier de uitgebreide website van de Nederlandse overheid.
 • Zie hier de uitgebreide website van de Sloveense overheid.

Overige Europagaai informatie over Corona regels en 100% terugbetaling

 • Lees hier alles over terugbetalingen, het gezamenlijk eten en het vervoer naar de in- en uitstappunten

Kajakken en activiteiten in Nederland

Ondanks de beperkingen gedurende de pandemie konden veel activiteiten in Nederland doorgaan. Kickbike- en kompaslooppuzzeltochten waren erg in trek en ook het brandingkajakken en peddelen op de wildwaterbaan in Hardenberg. Hier volgt een overzicht van de mogelijkheden:


Cursussen eskimoteren

Helaas was het niet mogelijk om afgelopen winter en dit voorjaar cursussen eskimoteren te organiseren. Met het oog op de toen geldende Corona regels was afstand houden niet mogelijk. Nu de vaccinatiegraad in Nederland sterk toeneemt verwachten wij komende winter rollebollend met de kajak in het zwembad te liggen en je de fijne kneepjes van de techniek bij te brengen.

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden