Ardennen Paasweekend

Vrijdag voor Pasen vertrokken we naar de Ardennen. Hoewel er droog maar koud weer was voorspeld, viel de gevoelstemperatuur reuze mee. Oorspronkelijk zouden we met een groep van in totaal 11 personen zijn maar hoogstwaarschijnlijk vanwege het nog wat koude weer was de groep flink uitgedund tot een klein groepje van 6 personen.

Eerste Paasdag

Ons verblijf stond net buiten Stavelot aan de Ambleve waar we de eerste dag zijn gaan varen. Dit niet al te moeilijke traject loopt vanaf de Warche tot aan de waterval van Coo en door het fraaie landschap van de Belgische Ardennen. Op eerste Paasdag zijn we niet al te vroeg opgestaan en na een heerlijk Paas ontbijtje zo’n 40 km naar de Our in Luxemburg gereden. De Our is een grensrivier tussen Duitsland en Luxemburg. Het traject dat we gevaren hebben stroomt door een schitterend en vrijwel onbewoond natuurgebied. Met uitzondering van een piep klein dorpje kom je hier geen wegen en huizen tegen. Ook de Our is voor kajakken niet al te moeilijk, maar heeft wel net even wat meer stroomversnellingen dan de Ambleve. Na deze heerlijke kajakdag zijn we ’s avonds uiteten gegaan. Doordat we de hele dag buiten zijn geweest hadden we niet veel moeite met het verorberen van een overheerlijk 5 gangen menu.

Tweede Paasdag

De tweede Paasdag zijn we iets vroeger opgestaan omdat we ruim een uur moesten rijden naar de Nims in de Duitse Eifel waar we die dag zijn gaan varen. De waterstand in de Nims was erg laag maar er kon gelukkig net aan wel gevaren worden. De Nims die net even pittiger dan de Ambleve en Our is werd door de lage waterstand extra verblokt en er moest dus goed gestuurd worden. Naast een leuke technisch passage die we op verschillende manieren hebben gevaren had de Nims een paar mooie surfgolfjes waarop geoefend kon worden. Na een heerlijke dag sloten we de cursus af met warme chocomel op het terras.

Terugkijkend op het Paasweekend was het zelfs voor degene die af en toe moest zwemmen goed te doen. Ook was het heerlijk rustig en zijn we op het water geen andere kajakkers tegen gekomen. Na deze start van het wildwaterkajakseizoen kijken we alweer gretig uit naar de kajakcursussen in Slovenië op Bohinka/Soca, de Gail in Oostenrijk of de surpriseweek in de Alpen dit voorjaar.

Ben je benieuwd naar de kajakcursussen die we in de Ardennen aanbieden? Surf dan naar deze pagina.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden