Vakantie met het gezin

Wildwaterkajakken tijdens een actieve vakantie met het gezin!

Een actieve vakantie met het gezin

Voor een actieve vakantie met het gezin is een Europagaai kajakcursus misschien wel het allerleukst om te doen. Ouders maken zich ten onrechte soms zorgen over de kids. Op de cursus blijkt vaak dat kinderen het kajakken eerder onder de knie hebben en ook een stuk minder vaak omslaan dan de ouders. Kinderen zijn dan ook meer onbevangen, leniger en hebben ook minder gewicht boven de boot dat kan omslaan.

Bij Europagaai hebben we de ervaring dat gezinsvakanties op wildwater vaak voor herhaling vatbaar zijn. Tieners die hun eigen gang willen gaan hebben daar op het Europagaai kamp de mogelijkheid toe. Toch brengt het gezamenlijk koken en eten ook de nodige gezellige saamhorigheid. Een prachtige tussenoplossing wanneer kinderen niet meer met hun ouders op vakantie willen.

Familiekorting

Een actieve vakantie met het gezin kan flink in de papieren lopen. Dit geldt net als bij een skivakantie of duikvakantie ook voor wildwaterkajakken. Het plezier dat men beleeft maakt het echter wel dubbel en dwars waard. Bij Europagaai willen wij de families die bij ons een cursus boeken graag tegemoet komen. Daarom bieden wij bij de meeste cursussen een familiekorting van 10% op de cursusprijs. Deze korting geldt alleen tot 18 jaar en vanaf de 3e inschrijving. De korting wordt automatisch berekend in ons boekingssysteem. Een familie met volwassenen kan misschien gebruik maken van onze groepskorting. Zie hieronder.

Groepsboekkorting

Aan verenigingen en vriendengroepen die groepsgewijs voor een kajakcursus inschrijven geven wij groepsboekkorting. Deze korting is ook prima als alternatief wanneer het huren van een instructeur niet mogelijk is. De groepsboekkorting staat gelijk aan het aantal personen en heeft een minimum van 5% en een maximum van 10%. Deze extra korting heeft alleen betrekking op de cursusprijs en geldt niet in combinatie met een familiekorting. Deze korting is niet geautomatiseerd in ons boekingssysteem maar kun je telefonisch of per e-mail aanvragen.

Minimum leeftijd

Kinderen vanaf 14 jaar kunnen alleen inschrijven al zij onder begeleiding van een meerderjarig persoon aanwezig zijn. Een begeleidende meerderjarige hoeft niet aan de kajakcursus mee te doen, maar dit zou wel leuker zijn. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen alleen in schrijven nadat wij met de ouders of voogd overleg hebben gehad.

Het meest geschikt voor jonge kinderen die voor het eerst meedoen zijn de cursussen in de Franse Pyreneeën, de Tarn en Allier in de Auvergne, het baantje in Hardenberg in Nederland en ook de cursussen in Duitsland, België en Luxemburg.

De beste locatie voor een actieve vakantie met het gezin

We zien ook regelmatig families met kinderen op de cursussen in de Franse Alpen en Slovenië. Hoewel het water hier wat kouder is en de stroming van de rivieren meer continu flink door gaat, hebben de meeste kinderen daar geen moeite mee. Europagaai kajakcursussen voor vergevorderde, expedities en actieve reizen in andere continenten zijn doorgaans niet toegankelijk voor minderjarigen.

Het complete overzicht van onze cursuslocaties vind je op deze pagina van onze website. Twijfel je of een cursus wel bij jou past? Europagaai wil je graag advies geven. Zie hier het contactformulier.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden